🍲 HELPOT PREMIUM KEITOT 🍲 RANSKALAINEN HERNESOSEKEITTO ELI CRÉME NINON

                      RANSKALAINEN HERNESOSEKEITTO ELI    CRÉME NINON

AINEKSET:

100 g salottisipulia
60 g voita
3 dl valkoviiniä
250 g maitoa
250 g kermaa
500 g herneitä
2 rkl sitruunanmehua
1 dl shampanjaa tai kuohuviiniä
suolaa

VALMISTUS:
  1. Kuori ja hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipuli.
  2. Lisää valkoviini ja keitä sipuli kypsäksi.
  3. Lisää maito, kerma sekä herneet ja kiehauta nopeasti.
  4. Älä keitä liian pitkään etteivät herneet menetä vihreää väritystään.
  5. Aja tehosekoittimessa sileäksi ja paseeraa tarvittaessa ylimääräiset kuoret pois. 
  6. Lisää suola ja sitruunanmehu. 
  7. Jos haluat niin tuoreita yrttejä, kuten salvia, minttu ja timjami lisäämällä saat lisämakua keittoon.
  8. Kuohkeuta keitto shampanjalla tai kuohuviinillä juuri ennen tarjoamista. Keiton voi tarjota kylmänä että kuumana.




















kuva:ruoka.fi

Kommentit