VEGAANI RESEPTI - NYHTÖKAURA-NUUDELIPANNU


Viime viikko oli vegaani aiheinen viikko. Huomasin silloin että nyhtökaura ei ole läheskään kaikille tuttu ja niillekin kenelle se on tuttutuote, eivät ole uskaltaneet sitä käyttää, koska eivät oikein tiedä mihin ja miten sitä pitäisi laittaa. Siksi ajattelin nyt tuoda sitä tuotteena vähän esille ja tehdä reseptin, jossa käytän sitä niin että siitä oikeasti tulee hyvänmakuista :) 


neljälle hengelle

AINEKSET:
2 kpl sipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
100 g purjoa
2 kpl porkkanoita
2 pkt Nyhtökauraa (itse käytin Tomatoa ja Nudea)
150 g nuudelia
1 prk tomaattimurskaa
2 dl vettä
1 prk aurinkokuivattujatomaatteja
2 tl suolaa
1 rkl punaista palmuöljyä

VALMISTUS:
  1. Hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa sipuli, purjo ja porkkanat pienemmiksi paloiksi.
  2. Kuumenna pannu ja laita punainen palmuöljy sekä kaikki kasvikset pannulle.
  3. Kuullota kunnolla että saavat väriä. Lisää Nyhtökaura seuraavaksi vaiheessa.
  4. Anna hetken paistua ja lisää sen jälkeen aurinkokuivatuttomaatit, tomaattimurska, vesi sekä suola.
  5. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 1/2 tuntia, välillä sekoitellen.
  6. Keitä nuudelit sillä aikaa. Lisää nuudelit kiehuvaan veteen ja anna kiehua noin 2 minuutin ajan. Lisää sen jälkeen kastikkeen joukkoon ja sekoita vielä. 
  7. Ripottele päälle vielä tuoreita- tai pakastekuivattuja yrttejä. :)
  8. Ja nauti hyvästä ruoasta.
 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Kommentit

Suosituimmat reseptini: