VEGAANI RESEPTI - SUPERFOOD SIEMENNÄKKÄRI


Löysin sattumalta näin Hullujen Päivien alla töistä tämän tuotteen ja ajattelin että tätä on pakko kokeilla. Kyseessä on siemennäkkäri leivontaseos, joka sisältää monenmoista siementä sekä gluteenitontajauhoa. Tuote on itsessään täysin gluteeniton. Se sisältää esimerkiksi magnesiumia, Omega-3 rasvahappoja ja runsaasti kuitua. Maku on tosi hyvä ja jos lisäksi haluaa jotakin levitettä tai dippiä niin hummus on hyvä vaihtoehto siihen. Olin aikaisemmin keväällä valmistanut kuusenkerkkäsuolaa, joten käytin sitä tähän sekä jo aikaisemmin yhdessä reseptissä olevaa pakastekuivattuja yrttejä mutta se ei ole pakollinen vaan suola riittää hyvin.


Alla näkyy pussukan kuva. Tuote on täysin Suomalainen ja perustuu pellavaöljyn terveellisyyteen.
Lapset myös pitivät tästä, joten uskallan sanoa että se voisi jopa olla terveellisempi vaihtoehto porkkanoiden ja kurkkujen ohella dipattavaksi tuotteeksi. Huomasin että punainen palmuöljy toi hieman keltaisemmanvärin näkkäriin kuin normaalisti mutta huonolla tavalla se ei makuun tai rakenteeseen vaikuttanut. Päin vastoin, kyseessä on kumminkin terveellinen ja ravintorikas tuote :) 

 

AINEKSET:
3 dl siemennäkkäri leivontaseosta
2 dl kiehuvaa vettä
3 rkl punaista palmuöljyä tai rypsi/oliiviöljyä
Päälle sormisuolaa/kidesuolaa (itse käytin kuusenkerkkäsuolaa)
Halutessaan voi laittaa myös kuivattuja yrttejä

VALMISTUS:
  1. Laita uuni 175-asteeseen.
  2. Kiehauta vesi ja kaada astiaan.
  3. Lisää joukkoon leivontaseos ja öljy.
  4. Sekoita tasaiseksi massaksi.
  5. Levitä massa leivinpaperin päälle, käyttäen lusikkaa tai nuolijaa apuna.
  6. Voit myös leikata toisen leivinpaperinpalan ja painella sen avulla massan tasaiseksi.
  7. Ripottele suola ja mahdolliset yrtit näkkärin päälle ja laita uuniin 25 - 40 minuutiksi.
  8. Näkkileivästä tulee kivan rapea ja todella hyvän makuinen.
 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Kommentit

Suosituimmat reseptini: