kotiliesi

sunnuntai 5. marraskuuta 2017

🍔 BURGER TIME 🍔 HIRVEÄN HERKULLINEN HIRVIBURGERI


Hirveän herkullinen hirviburgeri oli kokeilussa tänään. Olin edellisenä päivänä ostanut tuoretta Suomalaista hirvenjauhelihaa, joka on ajankohtainen nyt hirvenmetsästyskaudella. Ajattelin ensin että se voisi olla aika kuivaa ja suht mautonta mutta mitä vielä, sehän oli todella mehukasta ja sopi hyvin burgerpihviksi. Vertasin sitä lampaanjauhelihaan ja voisin jopa käyttää hirveä mielummin burgerpihviin, kuin lampaanjauhelihaa, vaikka sekin on todella maukas. En hirveästi homejuustoista ole välittänyt mutta nyt olen juustokoulutusten myötä opetellut niitäkin syömään. Ja tässä on välissä sinihome- sekä cheddarjuustoa. Keksin myös oivan lisukkeen, joka sopii sinihomejuuston kanssa TOSI hyvin yhteen. Balsamico marinoitu punasipuli, siis aivan mahtava makumaailma. Tein myös lisäksi bataattiranuja ja tietysti alusta asti. Tällä kertaa ne syntyivät uunissa. Välistä löytyy myös valkosipuli-yrttimajoneesi. Enjoy !
Niistä tulee reseptiä myöhemmin :)


neljälle hengelle

AINEKSET:
4 kpl Kanniston briossisämpylöitä
800 g Suomalaista hirvenjauhelihaa
4 kpl Castellon burger blue juustoa
4 kpl Castellon burger cheddar juustoa
25 g voita, paistamiseen
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria

VALMISTUS:
  1. Kuumenna uuni 200 - asteeseen.
  2. Ota jauheliha huoneenlämpöön tuntia ennen paitamista.
  3. Taputtele 200 g pihveiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kuumenna pannu ja lisää voi sekä pihvit pannulle.
  5. Paista 2 minuuttia per puoli.
  6. Laita juustot pihvien päälle ja työnnä ne uuniin vielä 5 minuutiksi.
  7. Sen jälkeen anna niiden hetki levätä ja tarjoa burgerin välissä.
  8. Briossisämpylät voi leikata ja paahtaa sen jälkeen, joko uunissa, leivänpaahtimessa tai kuivalla pannulla. 

BALSAMICO MARINOITU PUNASIPULI
1 kpl punasipuli
2 rkl tummaa balsamicoa
2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl sokeria

VALMISTUS:
  1. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi, joko käsin tai mandoliinilla.
  2. Lisää kaikki aineet sipulien päälle ja sekoita.
  3. Anna marinoitua jääkaapissa.
 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti