kotiliesi

keskiviikko 29. marraskuuta 2017

🎅 JOULUPÖYTÄÄN ! 🎅 OMENAISET GLÖGI-JUUSTOKAKUT


 Jouluinen juustokakku, johon käytin itse tekemääni hilloa. Red Love Omenahillo * resepti löytyy nyt blogista. Kaikinpuolin joulun hittijälkiruoka on tässä. Reseptistä tulee yksi kokonainen kakku ja se toimii siihen hyvin. Ajattelin kumminkin kokeilla tehdä samalla reseptillä mutta muffinsivuoissa. Lopputulos oli hyvä ja maku on yllätyksellinen ja erityisen maukas. Kakut voi leikata haluamaansa muotoon, kuten kuvassa on neliönmuotoisia suupaloja.
Resepti siis toimii ! Kannattaa tutustua myös enemmän näihin punaisiin "rakkauden omenoihin" :) Hyvää joulun odotusta kaikille! 



🎄 yksi iso kakku tai 12 kpl muffinssivuokakakkuja 🎄

AINEKSET:

POHJA:
200 g Joulupipareita, murustettuna

TÄYTE:
6 kpl liivatelehtiä
2 dl kuohukermaa
200 g Philadelphia tuorejuustoa, maustamatonta
1 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
1/2 dl punaista glögiä
2 dl punaista omenahilloa*

PINNALLE & KORISTEEKSI:
3 kpl liivatelehtiä
1 dl punaista glögiä
1/2 tl kanelia
2 dl punaista omenahilloa*
2 kpl Red Love omenoita, siivuiksi leikattuna


VALMISTUS:

  1. Hienonna joulupiparit. Laita halkaisijaltaan 18 - 22 cm irtopohjavuoan tai muffinssivuokien pohjalle leivinpaperiympyrä ja levitä kerros joulupiparirouhetta pohjalle. Jätä vielä osa täytteeseen.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, fariinisokeri ja vaniljasokeri, piparkakkumauste ja punainen omenahillo.
  3. Tarkista maku. Kuumenna glögi kiehuvaksi. Liota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Valuta liivateneste täytteeseen kokoajan sekoittaen.
  4. Kaada osa täytteestä vuokaan ja ripottele väliin joulupiparinmuruja. Kaada loput täytteestä vuokaan ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  5. Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  6. Mittaa kasariin punainen omenahillo, kaneli ja glögi.
  7. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja tarkista että ne liukenevat joukkoon.
  8. Sekoita tasaiseksi mutta älä keitä enää. Nosta seos hetkeksi jäähtymään.
  9. Lusikoi jäähtynyt liemi varovasti kakun päälle lähellä kakun pintaa.
  10. Leikkaa punaisista Red Love omenista ohuita siivuja kakun päälle.
  11. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Irrota kakku veitsellä varovasti irroittaen.
  12. Siirrä tarjoiluvadille ja nauti :) Enjoy!

 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti