kotiliesi

maanantai 13. marraskuuta 2017

🍝 KIKHERNE NUUDELI CARBONARA 🍝 USKALIAASTI ERILAISTA RUOKAA

Pasta alla carbonara on Italian Lazion maakunnalle ja erityisesti Rooman kaupungille ominainen pastaruoka, jossa Guancialelaisesta pecorinosta ja kananmunista tehty kastike. Spagetti alla carbonara on usein Suomeksi käännetty miilunpolttajan spagetiksi. Guancialen sijaan käytetään usein myös pekonia ja pancettaa. 
Italian ulkopuolella carbonaraan lisätään usein myös kermaa, joka italialaisissa resepteissä on harvinaista. Itse ajattelin tällä kertaa käyttää kikhernenuudeleita, joka on monessakin mielessä erilaisempi mitä perinteinen on. Resepti on tehty perinteisen pasta alla carbonaran mukaan mutta pastan tilalla on vain käytetty kikhernenuudeleita. Kikhernenuudeli on Suomalainen Palmuston tuote. Ajattelinkin kokeilla jotakin uutta eikä aina sitä kaikkein perinteistä.

neljälle hengelle

AINEKSET:
200 g Palmuston kikhernenuudeleita
50 g Pecorinojuustoa
50 g parmesaania
100 g pekonia
3 kpl valkosipulinkynttä
2 kpl kananmunia
1 kpl keltuainen
1 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria

VALMISTUS:

  1. Laita nuudelivesi kiehumaan.
  2. Suikaloi pekoni ja raasta juustot.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet.
  4. Sekoita kulhossa munat, keltuainen sekä juustoraaste.
  5. Mausta nuudelien keitinvesi suolalla kun kiehuu.
  6. Lisää nuudelit ja keitä pakkauksen mukaan (n. 3-4 minuuttia)
  7. Lisää paistinpannulle öljy ja valkosipuli.
  8. Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä, lisää pannulle pekoni ja paista kullanruskeaksi.
  9. Poista valkosipuli pannulta, ennenkuin se alkaa ruskistua, jotta öljyyn ei tule kitkerää makua. 
  10. Pekoniin saa jäädä hieman rasvaa, eikä sitä tarvitse paistaa liian rapeaksi.
  11. Kaada pekonit talouspaperin päälle, mutta muista jättää pannulle noin parin ruokalusikallisen verran rasvaa.
  12. Kun nuudelit ovat kypsiä, ota vajaa 1 desilitra keitinlientä erikseen, ennen kuin kaadat nuudelit lävikköön.
  13. Valuta vesi ja kaada nuudelit pannulle, jossa olet paistanut pekonin.
  14. Lisää pannulle myös pekoni ja sekoita tasaisesti joukkoon.
  15. Sekoita pannulle muiden joukkoon muna-juustoseos nopeasti sekoittaen, ettei muna ala kypsyä.
  16. Lorauta joukkoon hiukan keitinvettä ja rouhi reilusti mustapippuria. 
  17. Annostele lautasille ja raasta päälle parmesaania.

 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti