kotiliesi

tiistai 7. marraskuuta 2017

KOKKAAVANISIN VIERAANA 👩 PIPSA HURMERINTA 👩 ALKUTALVEN HIRVI-CHORIZOPATA


Ihana Pipsa Hurmerinta kävi kokkaavanisin vieraana Stockmann Tapiolan Herkussa . Aiheena oli riistalihat, hirveä ja poroa.
Tämä kyseinen herkullinen alkutalven resepti on Pipsan luoma ja siihen on käytetty hirven paahtopaistia. Chorizomakkaraa käytettiin sen takia, koska se toi rasvaisuutta ja mehevämpää makumaailmaa pataan. Itse yllätyin mausteista, kuinka hyvin ne sopivatkaan ja niistähän tiristettiin kaikki irti eli paahdettiin kuivassa padassa, jolloin maku voimistuu ja kaikki entsyymit irtoavat. Pata mitä käytimme oli Fiskarsin Suomalaista käsityönä valmistettua laatu tavaraa ja siinä kyllä pataa kelpasi myös valmistaa. :) Ottakaa resepti kokeiluun, koska se ei jätä ketään kylmäksi!

kuudelle hengelle

AINEKSET:
300 g chorizomakkaraa
1,5 kg hirven paahtopaistia
350 g sipulia, lohkoina
7 kpl valkosipulinkynsiä
1 kpl punainen chili
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl juustokuminaa
1 rkl savustettua paprikajauhetta
2 prk kokonaisia säilöttyjä tomaatteja (itse käytin Muttia)
5 dl lihalientä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria

VALMISTUS:

  1. Kuumenna uuni 150 - asteeseen.
  2. Kuutioi hirvi ja chorizo samankokoisiksi kuutioiksi.
  3. Kuori sipulit ja leikkaa ne neljäänosaan. Kuori valkosipulit. Leikkaa chilipuoliksi pituus suunnassa.
  4. Laita korianterinsiemenet, juustokumina ja paprikajauhe pataan ja lämmitä hiljalleen kokoajan sekoittaen. Kaada mausteet pois padasta ja laita pataan chorizo ja sipulit.
  5. Paista keskilämmöllä, kunnes makkarasta alkaa irtautua rasvaa. Nosta makkarat ja sipulit pois padasta ja kaada pataan rypsiöljyä.
  6. Ruskista hievenlihat erissä että ne saavat kauniin pinnan.
  7. Laita pataan paahdetut mausteet, chorizo ja sipuli.
  8. Lisää chili ja pyörittele nopeasti että maut yhdistyvät.
  9. Lisää pataan tomaatit liemineen, lihaliemi ja sokeri sekä ripaus suolaa. Kiehauta.
  10. Peitä pata kannella ja hauduta 4 - 6 tuntia.
  11. Tarkasta maut ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria
  12. Tarjoile perunamuusin kanssa, johon olet sekoittanut mutaman ruokalusikallisen siemenellistä dijonsinappia.



RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti