kotiliesi

lauantai 25. marraskuuta 2017

🎅JOULUN HERKKUJA 🎅PORON SISÄFILETTÄ & JUUSTOINEN KUKKAKAALI - CHAI TEE PYREE🎅


Kauden parhaimmista raaka-aineista valmistettua ruokaa. Poron sisäfilee on aivan uskomaton raaka-aine ja omasta mielestä yksi maailman parhaimmista lihoista, jossa ei esiinny marmoria. Valmistus on helppoa ja nopeaa, joten aterian teon yhteydessä kannattaa sen paistaminen jättää viimeiseksi.
Kukkakaali on myös valtavan hyvä raaka-aine, jota ei aina tule hirveästi käytettyä. Maidossa ja kermassa keitettynä siitä saa kaiken irti maullisesti. Tätä kannattaa kokeilla, se on todettu todella hyväksi reseptiksi :)

Henkilömäärä: neljälle hengelle
Kesto: 15 minuuttia
Vaikeustaso: helppo
Erityisruokavaliot: gluteeniton

AINEKSET:
2 kpl tuoretta poron sisäfilettä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
50 g voita

VALMISTUS:
  1. Ota poron fileet huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.
  2. Mausta jo tässä vaiheessa suolalla ja mustapipurilla. Voit halutessasi pyöräyttää ne 1 rkl öljyä.
  3. Kuumenna pannu savuavan kuumaksi ja paista 1 minuutti / puoli.
  4. Anna vetäytyä, joko työlaudalla 10 minuuttia tai pistä 50 -asteiseen uuniin vetäytymään hetkeksi.
  5. Nauti kukkakaalipyreen kanssa. Enjoy!

JUUSTOINEN KUKKAKAALI - CHAI TEE PYREE

neljälle hengelle

AINEKSET:
2 kpl kukkakaalia
5 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
100 g voita
100 g Sartorini Chai tee juustoa (voi käyttää myös Sveitsiläistä Gryuére juustoa)

VALMISTUS:
  1. Irroita kukkakaaleista kannat ja lehdet. Leikkaa ne sopiviksi paloiksi.
  2. Laita kattilaan maito, kerma ja voi. Kuumenna niin että alkaa kiehumaan.
  3. Lisää kukkakaalinpalat joukkoon ja keitä, kunnes ovat pehmeitä.
  4. Soseuta kukkakaali pyreeksi. Raasta juusto ja lisää pyreen sekaan.
  5. Soseuta vielä toisen kerran ja anna hetken jäähtyä.
  6. Tarjoa poron sisäfileen kanssa sekä Red Love omena-punaherukkahillon kera. Enjoy!
 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti