MOKKAPALAKAKKU - KAHVIPÖYTIEN KLASSIKKO

Mokkapalat on yksi kahvipöytien klassikoista. Niitä söisi vaikka kuinka monta. Ajattelin kumminkin tehdä kakun mutta juurikin mokkapaloista. Tähän on käytetty Lattea English fudge maitokahvijuomaa, eikä ihan peruskahvia kuten yleensä. Mutta jos tätä ei halua käyttää niin tavallinenkin kahvi kelpaa mainiosti. Varsinkin jos tykkäät makeasta niin tämä on kuin tehty juuri sinulle ! Vaikkei tämä juuri jouluun liitykään, niin aina kahvipöytään tarvitaan jotakin tarjottavaa ja tällä voi saada hyvän keskustelun vaikka aikaiseksi kahvipöydässä. Ottakaa resepti ylös ja kokeilkaa, koska on todellakin sen arvoinen.

kuudelletoista hengelle

AINEKSET:
4 kpl munaa
2 1/2 dl sokeria
200 g voita
2 dl Latte English fudge maitokahvijuomaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

KUORRUTUS:
75 g voita
3/4 dl Latte English fudge maitokahvijuomaa
5 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta

TÄYTE:
4 dl kuohukermaa
2 prk kinuski tuorejuustoa

KOSTUTUS 
3/4 dl Latte English fudge maitokahvijuomaa

TEE NÄIN:

  1. Kuumenna uuni 200 - asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Lisää voisulaan kylmä kahvimaitojuoma, niin se jäähtyy sopivaksi.
  4. Yhdistä kuivat aineet.
  5. Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitokahvijuomaseos sekä kuivataineet siivilän läpi. Sekoita varovasti nuolijalla tasaiseksi.
  6. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille.
  7. Kypsennä uunissa 15 minuuttia. Vedä kakku leivinpaperin avulla työpöydälle.
  8. Kostuta maitokahvijuomalla ja anna vetäytyä 45 minuutin ajan.
  9. KUORRUTUS: Sulata voi kattilassa. Lisää maitokahvijuoma. Lisää muut ainekset siivilän läpi joukkoon. Sekoita, kunnes on tasaista. Kaada kuorrutus hieman lämpimänä pohjan keskelle. Anna valua reunoja kohti ja tasoita lastalla. Anna kuorrutteen tekeytyä ja kovettua 1 - 2 tunnin ajan. Jos mahdollista niin nosta pelti kylmään, jääkaappiin tai parvekkeelle.
  10. TÄYTE & KOKOAMINEN: Vaahdota kuohukerma ja tuorejuusto kuohkeaksi vaahdoksi. Siisti kakkulevyn reunat ja leikkaa se kolmeen yhtäsuureen palaan. Pursota tuorejuustovaahto kakun väliin käyttämällä pursotinpussia. Nauti !

 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI 

Kommentit

Suosituimmat reseptini: