kotiliesi

maanantai 4. joulukuuta 2017

🍈 MUKULASELLERI PYREE 🍈

Mukulaselleri eli juuriselleri on juures, jota ei tule usein käytettyä. Usein sitä käytetään keittoihin mutta pyrettä en ole nähnyt tehtävän, joten tottakai halusin sitä kokeilla. Tarjosin tätä selleripyrettä tuoreen poron kanssa ja oli muuten uskomaton makuelämys. Selleri keitetään maidossa sekä kermassa, joka poistaa sellerin kitkeryyden. Resepti on tehty helpoksi ja sen valmistamisessa ei kulu paljon aikaa. Tämä pyree on yksi parhaimmista tähänastisista pyreistäni. Kannattaa ottaa resepti talteen ja kokeilla kotona. :) 

neljälle hengelle

AINEKSET:
1 kpl mukulaselleri
3 kpl solo valkosipulia
1 kpl sipuli
2 kpl tuoretta rosmariininoksaa
50 g voita
5 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
2 rkl poron paistoliemi
1 tl kasvisfondia

VALMISTUS:

  1. Kuori ja leikkaa sipulit suikaleiksi. Kuori mukulaselleri ja leikkaa se noin 2x2 cm kokoisiksi paloiksi.
  2. Kuumenna kattila hellalla ja lisää voi sinne. Kun voi on alkanut ruskistumaan, heitä sipulit ja rosmariininoksat sekaan. Freesaa hetki ja lisää selleripalat. Pyöräytä hetki että saavat väriä pintaan. Poista tässä vaiheessa rosmariini kattilasta.
  3. Kaada maito ja kerma. Lisää myös kasvisfondi. Anna kiehua, kunnes selleri on pehmeää.
  4. Paista tässä vaiheessa poron fileet oikean kypsyisiksi.
  5. Kaada sitten poron paistoliemi myös pyreen joukkoon.
  6. Kun selleri on pehmentynyt, laita kaikki blenderiin tai poraa sauvasekoittimella tasaiseksi.
  7. Anna hetki jäähtyä ja tarjoa poron kanssa. Enjoy!

 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti