PREMIUM KOTIRUOKAA - PESTO - PEKONIRISOTTO

Yksi lempi risotoistani. Peston voi tehdä itse mutta hyviä valmist pestoja löytyy myös kaupanhylklyiltä, joten ei ole rikos käyttää niitä. Pesto ja pekoni yhdessä on todella hyvä combo, eikä ollenkaan huono yhdistelmä. Créme Fraiche on hyvä pari pestolle, joka lieventää sen suolaisuutta. Jos pidät risotosta niin tätä kannattaa kokeilla. :) Helppoa ja hyvää arkiruokaa tarjoaa kokkaava isi .

neljälle hengelle

AINEKSET:
1 prk pestokastiketta
2 prk Créme Fraichea
50 g voita
3 kpl valkosipulinkynttä
4 dl risottoriisiä
3 kpl kevätsipulinvartta
2 pkt pekonia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 dl kuohukermaa
4 dl vettä
2 rkl lihafondia

TEE NÄIN:
  1. Paista suikaloitu pekoni ja hienonnettu valkosipuli pannulla ja siirrä sivuun.
  2. Kuumenna kattila ja lisää voi sekä riisi. Kuullottele riisistä kuultavan läpinäkyvää.
  3. Sekoita lihafondi sekä kuumavesi. Lisää vähitellen risottoriisin joukkoon. 
  4. Aina nesteen haihduttua lisää lisää vettä, kunnes riisi on vielä hieman raakaa.
  5. Lisää kuohukermaa ja laske hieman lämpöä. Sekoittele, kunnes kerma on sitoutunut riisiin. Risotosta tulee tällöin kermainen. Lisää tässä vaiheessa mausteet ja maista.
  6. Sekoita créme fraiche ja pestokastike. 
  7. Ota risotto liedeltä ja lisää pekoni-valkosipuli sen joukkoon.
  8. Lisää pesto-créme fraiche risoton joukkoon ja hienonna lopuksi kevätsipuli ja lisää joukkoon. Sekoita kaikki sekaisin ja tarjoa. Enjoy!

 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Kommentit

Suosituimmat reseptini: