kotiliesi

lauantai 30. joulukuuta 2017

🎆 UUTTA UUDEKSI VUODEKSI 2018 🎆NÄIN KÄSITTELET HUMMERIN OIKEINNÄIN KÄSITTELET HUMMERIA


Keitetyn hummerin käsittely:


  1. Hummerin avaamiseen ja syömiseen tarvitset terävän ja vahvan kokkiveitsen, hummeripihdit tai pihtimäisen pähkinänsärkijän sekä coctailtikkuja tai hummerihaarukan. Myös vahvat sakset ovat käytännölliset.
  2. Sulata pakastettu hummeri jääkaapissa hitaasti. Jos aiot valmistaa esimerkiksi gratinoitua hummeria, leikkaa terävällä veitsellä äyriäinen halkialoittaen silmien välistä ja poista suoli sekä pääntakan oleva mahalaukku.
  3. Väännä pyrstö irti panssarista. Mahdollisesti mukana tuleva mäti on syötävää, kuten käytännöllisesti katsoen kaikki muukin hummerin sisällä. Myös rintapanssarin sisällä on jonkin verran syötävää valkoista lihaa, jonka saat esiin avaamalla panssarin ylä- ja alapuolet, kuin saranan ja noukkimalla lihat tikulla tai hummerihaarukalla. Pienten jalkojen sisällä olevan lihan voi syödä myös, vaikka sen irroittaminen onkin melkoista askartelua.
  4. Yksi hauska tapa saada jalkalihat ulos on se, että asetat raajan pöydälle ja kaulit jalan litteäksi esimerkiksi viinipulloa käyttäen, jolloin liha puristuu ulos.
  5. Leikkaa pyrstöpanssari halki. Tämä käy kaikkein helpoiten saksilla, mutta onnistuu myös veitsellä, Vedä pyrstöliha ulos ja poista sisältä suoli.
  6. Irrota saksen liikkuva osa vääntämällä ja tyhjentämällä se tikulla tai haarukalla. Murskaa isomman osan kuori varovasti pihdeillä tai veitsellä, kuin se olisi pähkinä. Veitsi lisää hieman vaikeustasoa mutta silläkin se onnistuu. Saksien varret saat niin ikään rikki, joko pihdeillä tai saksilla. 
 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti