kotiliesi

maanantai 18. joulukuuta 2017

🍃 VÖNER 🍃 VEGAANINEN KEBAB


Tätä olen kauan jo halunnut kokeilla. Vegaaninen "kebab" eli Vöner. Ulkonäöltään muistuttaa vahvasti lihaisaa kebabia mutta maultaan täysin erilainen. Huomasin sen että saman määrän syötynä se ei tunnu niin raskaalta mitä liha vaan jättää paljon kevyemmän olon. Kannattaa kokeilla on todellakin kokeilemisen arvoinen. Itse olin lopputulokseen tyytyväinen ja makuun myös. Sen kanssahan voi tarjota salaattia tai vaikka ranskalaisia. Kastike mikä näkyy kuvassa on valkosipulihummusta, jonka taas ajattelin jogurttikastikkeen tilalle.

neljälle hengelle

AINEKSET:
Seitanmassa:
3 dl gluteenijauhoja
1 dl gram -eli kikhernejauhoja
0,5 dl soijajauhoja
1 rkl aromisuolaa
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl chilijauhetta
1,25 dl vettä
1 rkl öljyä
3 rkl soijakastiketta
3 rkl ketsuppia

Mausteliemi:
2 l vettä 
2 rkl balsamicoviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
2 rkl siirappia
2 rkl kasvisliemijauhetta

Marinadi:
1,25 dl maustelientä
1 kpl valkosipulinkynsi
2 rkl ketsuppia
1 tl aromisuolaa
1,5 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
0,5 tl chilijauhetta

TEE NÄIN:
  1. Sekoita seitan-taikinan kuivataineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa vesi, öljy, ketsuppi ja soijakastike. Kaada nestettä jauhojen joukkoon kokoajan samalla sekoittaen.
  2. Vaivaa seitan-massaa vähintään 5 minuutin ajan. Mittaa kattilaan kaikki mausteliemen ainekset ja kuumenna kiehuvaksi. Mausteliemen kuumentuessa muotoile seitanista tanko.
  3. Upota tanko kiehuvaan mausteliemeen ja anna kiehua 15 minuutin ajan. Säästä 1,25 dl maustelientä marinadiin. 
  4. Kääri seitan kaksikerroksiseen folioon ja kypsennä uunissa 175 - asteessa 35 minuuttia. Nosta sitten lämpötila 200 - asteeseen. 
  5. Kun uuni on 200 - asteessa, paista vielä 5 minuuttia. Anna seitanin jäähtyä.
  6. Valmista marinadi, sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Leikkaa terävällä veitsellä jäähtyneestä seitantangosta siivuja.
  7. Nosta siivut marinadiin ja anna maustua vähintään puoli tuntia, jos mahdollista niin mielellään parisen tuntia.
  8. Kuumenna uuni 225 - asteeseen. Kuumenna uunissa 5 minuutin ajan.
  9. Tarjoa herkullisen vihersalaatin ja valkosipulihummuksen kanssa. Enjoy!

 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKKAAVA ISI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti