kotiliesi

lauantai 20. tammikuuta 2018

🍞 KUTSUVIERAANA FAZERIN LUOVASSA LEIPÄKOULUSSA 🍞

MeidÀt kutsuttiin blogini kautta Fazer Experience Vierailukeskukseen ihan koko perheen voimin.
Fazer oli jĂ€rjestĂ€nyt leipĂ€koulun lapsille. Hieno idea kaiken kaikkiaan. Idea oli siis oppia leipomaan ja tekemÀÀn leipÀÀ. Saavuimme Fazerilaan noin kello 16.30. Tilaisuus alkoi 17.30, joten olimme todella ajoissa. Kun kaikki kutsutut vieraat olivat paikan pÀÀllĂ€, pÀÀsimme siirtymÀÀn tilaan, jossa lapset saivat leipoa leipÀÀ. Ensin henkilökunta esitteli itsensĂ€. Kaikki olivat todella ystĂ€vĂ€llisiĂ€ ja tapahtumassa oli hyvin otettu lapset huomioon, joten he olivat illan staroja. Oppainamme olivat Fazer leipomoiden kuluttajatutkimisesta vastaava Katri PerĂ€lĂ€, Fazer leipomoiden keittiömestari Jaakko SeppĂ€ ja leipuri Taija Kaikkonen. 

HeidĂ€n avustuksellaan lapset pÀÀsivĂ€t leipomaan tuoreita sĂ€mpylöitĂ€, sillĂ€ aikaa kun aikuiset menivĂ€t ylĂ€kerrassa olevaan Lounge-tilaan kuuntelemaan mielenkiintoisia asioita leivĂ€n historiasta, nykytilanteesta, uutuuksista ja siitĂ€ miten leipĂ€ kuuluu osana lapsiperheiden arkeen. Koska se on osa sitĂ€, vĂ€lipalana, aamupalana, iltapalana tai vaan kun on nĂ€lkĂ€. Tuli myös puhetta ruis- sekĂ€ kauraleivĂ€stĂ€ ja ettĂ€ niitĂ€ ei osata tehdĂ€ muualla maailmassa ja siksi se onkin ainutlaatuista Suomessa ettĂ€ tÀÀltĂ€ niitĂ€ saa. Fazer nimittĂ€in on aloittanut tekemÀÀn virallisesti kauraleipÀÀ viime vuoden puolella. NĂ€mĂ€ kaksi kyseistĂ€ viljaa ovat kaikkein suosituimpia ja tulevat varmasti myös jatkossa olemaan. Tarjolla oli myös erilaisia sormisyötĂ€viĂ€ herkkuja. 
Fazerilassa on paljon erilaista nĂ€htĂ€vÀÀ, kuten tĂ€mĂ€ Mignonmunapupu, jossa on todella paljon ihan aitoja Mignonmunia.Paikka jota kaikki odottavat on tietysti viimeinen etappi missĂ€ saa syödĂ€ niin paljon suklaata, kuin vain jaksaa mutta ehtona on se ettei sitĂ€ kumminkaan saa ottaa mukaan. Itse olen Fazerilassa kĂ€ynyt noin 6 kertaa ja voin sanoa ettei hirveĂ€sti enÀÀ tehnyt mieli ahtaa itseensĂ€ tĂ€yteen suklaalla. Lapset olivat siitĂ€ silti todella innoissaan. Huonopuoli asiassa oli vain kellonaika eli illalla kun annat paljon sokeria niin et helposti lapsia kyllĂ€ saa nukkumaan, se on karu totuus :D 

MeidÀn Emilia oli tosi innokas leipomaan sÀmpylöitÀ ja saimme ne vielÀ kotiin mukaan viemisiksi.
Pari kertaa ennen sĂ€mpylöitĂ€ tehneenĂ€ hĂ€n sai kehuja leipureilta asti. Illan toinen ohjelmanumero oli luovien voileipien teko eli kasaa ja rakenna unelmien herkkuleipĂ€. Tarvikkeita oli paljon ihan mustikoista -- juustoon ja kurkusta --- banaaniin. NiistĂ€ Emilia sai hienon leivĂ€n aikaiseksi, joka vielĂ€ kuvattiin ihan ammattivalokuvaajan toimesta. Hieno juttu kaiken kaikkiaan ja ennen kaikea ainutlaatuinen ilta. Saimme vielĂ€ lĂ€htiessĂ€ lahjakassit, joissa oli suklaata ja leipÀÀ. Alla ylpeĂ€ leivĂ€n tekijĂ€. :) 


"Ruuhkavuosissa perheiden arki on aikamoista palapeliÀ ja kaaoksen keskellÀ suunnistamista. LeipÀ pitÀÀ lapsiperheiden arjen raiteillaan ja tasoittaa sen kuoppia. Meille leipomoalan edellÀkÀvijÀnÀ on tÀrkeÀ ymmÀrtÀÀ erilaisia kotitalouksia pintaakin syvemmin ja tuoda maistuvia vaihtoehtoja helpottamaan elÀmÀn kÀÀnteitÀ" sanoi osuvasti Katri PerÀlÀ puhuessaan leivÀstÀ perheissÀ.


































 TEKSTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISIAiheeseen liittyvĂ€ kuva
                                                   YHTEISTYÖSSÄ FAZER EXPERIENCE VIERAILUKESKUS

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti