kotiliesi

torstai 25. tammikuuta 2018

🎿 SWEET & SALT LASKIAISPULLA 🎿PARASTA PULLAA


Normaalisti laskiaispulla koostuu kermavaahdosta, hillosta ja pullasta. Yleensä kaikki reseptit mitä olen nähnyt ovat perustuneet makeaan, eikä suolaista versiota nettiä tutkailemalla juurikaan löydy.
Siksi päätin tarttua siihen ja tehdä reseptin sweet & salt laskiaispullasta. Kyse on siis erilaisesta ja hieman suolaisemmasta, kuin alunperäinen laskiaispulla. Jännitin vähän miten maut osuvat kohdalleen mutta aivan turhaan, koska ne suorastaan loksahtivat kohdalleen. Hillona on Red Love omenahillo, johon löytyy suora linkki TÄSTÄ. Muu täyte perustuu mascarponejuustoon ja ruskistettuun voihin. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja maistuu suorastaan herkulliselta.


PULLATAIKINA
200 g voita
5 dl maitoa
50 g hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl kardemummaa
1 1/2 tl suolaa
1 kpl muna
12 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria

TEE NÄIN:

  1. Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva.
  2. Sekoita, kunnes on liuennut. 
  3. Sekoita maitoon sokerit, kardemumma, suola ja muna.
  4. Lisää puolet jauhoista, aina desilitra kerrallaan. Vatkaa taikinaa hetkenaikaa.
  5. Sekoita loput jauhoista taikinaan ja aloita vaivaaminen käsin.
  6. Sekoita joukkoon voisula, kun 2/3 jauhoista on laitettu.
  7. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa sekä kulhosta että kädestä.
  8. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa 45 minuuttia.
  9. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, jaa taikina kahteenosaan.
  10. Leivo taikinasta tanko ja leikkaa samankokoisiksi paloiksi.
  11. Pyöritä palloista pullia pöytää vasten.
  12. Nosta pyöritellyt pullat pellille ja anna niiden kohota vielä 20 minuuttia.
  13. Voitele ne munalla ja ripottele raesokeria päälle.
  14. Paista 200 asteessa noin 10 - 15 minuutin ajan.
  15. Täytä ja nauti! Enjoy!


SUOLAINEN TÄYTE LASKIAISPULLAAN
1 pkt mascarponea
2 rkl ruskistettua voita ( resepti löytyy TÄSTÄ )
100 g yrttituorejuustoa
40 g tuoreita yrttejä, hienonnettuna 
(esim. persiljaa, rucolaa, vesigrassia, basilikaa jne... )

TEE NÄIN: 

  1. Hienonna tuoreet yrtit ja sekoita kaikki raaka-aineet keskenään.
  2. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
  3. Tarjoa laskiaispullan välissä. Enjoy!

 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti