kotiliesi

tiistai 16. tammikuuta 2018

🍅 TALVINEN TOMAATTI-PORKKANAKEITTO 🍅 Laktoositon/Gluteeniton

Tämä on tosi herkullinen keitto. Tomaatti ja porkkana tuovat tärkeitä vitamiineja näin talveen, kun aurinkokaan ei juuri paista. Keitto ei tarvitse erikseen makeuttajaa, koska porkkana tuo sitä jo ja keittoa ei ole erikseen suurustettu eli ei sisällä jauhoja eikä kermaa, joten on LAKTOOSITON ja GLUTEENITON keitto. Voin vaihtamalla kasvirasvalevitteeseen tai öljyyn tekee siitä vielä VEGAANIsenkin.

kuudelle hengelle

AINEKSET:
8 kpl Kotimaisia tomaatteja
2 prk Mutti kirsikkatomaatteja
2 prk Mutti tomaattimurskaa
3 rkl Mutti tomaattipyrettä
2 rkl kasvisfondia
2 kpl salottisipulia
4 kpl porkkanoita
2 dl vettä
50 g voita
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

TEE NÄIN:
  1. Kuori salottisipuli ja porkkanat. Pilko tomaatit lohkoiksi ja muut ainekset noin 1 cm paloiksi.
  2. Kuumenna voi kattilassa ja freesaa porkkanat, sipulit ja tomaatit siellä.
  3. Kaada joukkoon kaikki muut paitsi mausteet. Sekoita ja anna hautua.
  4. Vähennä lämpöä puoleen ja jatka haudutusta välillä sekoitellen noin puolisen tuntia.
  5. Lisää mausteet ja kokeile maku ja rakenne. Jos keitto on hautunut tarpeeksi eli se on paksun oloista, voit ottaa sen pois liedeltä ja antaa jäähtyä.
  6. Poraa keitto vielä lopuksi tasaiseksi.
  7. Tarjoa leivän ja ruskistetun voin kanssa. Enjoy!
 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti