kotiliesi

keskiviikko 3. tammikuuta 2018

🍃 VEGAANINEN RESEPTI 🍃 PARAS GLUTEENITON QUINOAPUURO


Jatketaan quinoalla. Tällä tuotteella on monta nimeä, kuten quinoa, kvinoa ja kinua. Kaikki kumminkin tarkoittavat täysin samaa tuotetta. Quinoa ei ole heinäkasvi viljojen tapaan mutta sitä käytetään samalla tavalla kuin viljoja käytetään. Siispä quinoan lehtiä voi myös käyttää hyödyksi ruoanlaitossa. Sen lisäksi että tuote on täysin vegaaninen se on myös gluteeniton, joka taas tekee siitä todella suositun tuotteen vegaanien keskuudessa. Sillä yleensä vegaaniset tuotteet sisältävät aina gluteenia. Se on todellista superfoodia ja juurikin sen takia tällä hetkellä todella suosittua. Kannattaa lisätä ruokavalioon heti quinoa.

neljälle hengelle

AINEKSET:
100 g quinoaa
2 kpl valkosipulinkynttä
2 rkl kasvisfondia
3 dl vichy vettä
2 rkl kasvisrasvalevitettä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

TEE NÄIN:
  1. Kaada vesi kattilaan. Huuhtele tässä vaiheessa kylmällä vedellä quinoa.
  2. Kun vesi kiehuu, kaada quinoa sekaan ja kypsennä 15 minuutin ajan.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet.
  4. Kun quinoa on valmis anna sen hetki seisahtaa.
  5. Kuumenna pannu ja laita siihen kasvisrasvalevitettä.
  6. Heitä valkosipulimurska ja quinoa pannulle ja ruskista hieman.
  7. Kaada sitten vichyvesi sekä kasvisfondi joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Sekoittele välillä ja kun vesi on melkein haihtunut nosta sivuun.
  9. Tarjoa ihan sellaisenaan. Enjoy!

 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti