kotiliesi

sunnuntai 11. helmikuuta 2018

🐟 DUKKAH - LOHI 🐟 USKOMATON MAKUELÄMYS

   
Rapea ja mehukas Dukkah - lohi valmistuu kädenkäänteessä pelkästään pannulla paistamalla.
Rapea pinta syntyy Japanilaisista pankojauhoista, jotka ovat sukulaisia kaikkien tuntemille korppujauhoille. Gluteenittomia ne eivät siltikään ole. Yleensä lohi kuorrutetaan mahdollisesti ranskankermalla, tillillä ja sitruunalla mutta tämä hieman Egyptiläistyylinen lohi yllättää kyllä, sekä koostumuksellaan, helppoudellaan että maullaan. Voisin jopa sanoa että maistuu paremmalta, kuin tavalliseen tapaan tehty uunilohi. Idean sain tähän herkulliseen Dukkah-loheen kokkiystäviltäni Pipsalta & Meri - Tuulelta ja heidän uudesta ohjelmastaan Samassa Liemessä. Olen heidän reseptejä tutkaillut ohjelman tienoilta ja sanotaanko että ovat todella mielenkiintoisia ja siksi ohjelmaa kannattaakin seurata. Hyviä vinkkejä ihan perusarkiruoan tekoon löytyy paljon. Dukkah -mausteseoksen reseptin löydät täältä.

 

neljälle hengelle

AINEKSET:
600 g lohta
2 rkl Dukkah -mausteseosta (voit käyttää valmista tai tehdä itse )
2 rkl sumac:ia
2 dl pankojauhoja
2 tl suolaa, hierotaan lohen pintaan 
3 rkl rypsiöljyä, paistamiseen


TEE NÄIN:
  1. Poista lohesta nahka. Leikkaa se noin 150 g paloiksi.
  2. Hiero loheen suola jokapuolelle ja anna sen hetken maustua.
  3. Yhdistä Dukkah, sumac ja pankojauhot. 
  4. Pyörittele lohenpalat mausteseoksessa.
  5. Kuumenna pannu ja lisää rypsiöljy pannulle.
  6. Kun se on kuumaa, laita lohet pannulle, kaksi aina kerrallaan.
  7. Paista 2 minuuttia per puoli ja laita sen jälkeen hetkeksi vetäytymään leikkuulaudan päälle.
  8. Lohi saa jäädä hieman punertavaksi, koska se pysyy silloin mehukkaana. Se ei kumminkaan ole raakaa ja vetäytyessään se kypsyy vielä hieman.
  9. Tarjoa lohi tabbouleh -salaatin kanssa. Enjoy!

 RESEPTI & KUVAT:KOKKAAVA ISI&SAMASSA LIEMESSÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti