kotiliesi

torstai 8. helmikuuta 2018

⛮ HERKKU EGYPTISTÄ ⛮ VEGAANINEN DUKKAH - MAUSTESEOS

Dukkah on mausteseos,  joka tehdään erilaisista pähkinöistä, siemenistä sekä mausteista.
Se on peräisin Eyptistä, jossa sitä tarjotaan leivän ja oliiviöljyn kanssa aamupalalla. Reseptin yksityiskohdat vaihtelevat aina perheestä toiseen. Rakenne ei ole tahnaa eikä jauhetta vaan eräänlainen murumainen kasassa pysyvä tahna. Mausteet ja pähkinät paahdetaan pannulla, joka taas korostaa niiden makuja huomattavasti. Dukkah sopii myös hyvin tofun kuorrutteeksi. 

neljälle hengelle

AINEKSET:
2 rkl pinjansiemeniä
2 rkl pistaaseja
2 rkl kuorittuja manteleita
2 rkl korianterin- tai fenkolinsiemeniä
1 tl chilijauhetta
2 tl juustokuminaa
1 rkl seesaminsiemeniä

TEE NÄIN:
  1. Paahda aineksia seesaminsiemeniä, lukuun ottamatta paistinpannulla, keskilämmöllä 4 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa tuoksua.
  2. Laita ainekset tehosekoittimeen ja aja rouheeksi.
  3. Paahda lopuksi myös seesaminsiemeniä pannussa, keskilämmöllä 1 - 2 minuuttia.
  4. Sekoita seesaminsiemenet mausteseokseen.
  5. Käytä kalan, lihan, kanan tai kasvisruokien kanssa.
 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti