kotiliesi

maanantai 5. helmikuuta 2018

🍔 KARITSA-GRUYÉRE BURGERI 🍔



Hyvään burgeriin kuuluu kunnon sämpylä, herkullinen pihvi ja laadukas juusto. Sen lisäksi burgerin sisään voi laittaa vaikka mitä lisukkeita. Kastikkeita on monenlaisia, kuten erilaiset muunnellut majoneesit. Tähän burgeriin laitoin yrttistä Dijon-sinappi aiolia. Toimii todella hyvin karitsapihvin kanssa. Sämpylöinä halusin kokeilla Vaasan Gourmet sämpylöitä, joita oli paljon kehuttu. Täytyy sanoa että valmis/pussi sämpylöiksi tosi hyviä, eikä yhtään liian pullamaisia. Juustona sattui olemaan vain parasta Sveitsiläistä Gruyére-juustoa, joka on kyllä maultaan uskomattoman hyvää ja nyt kokeiltuna sopii myös pihvin päälle. Terveimmästä päästä se ei kumminkaan ole, kun rasvaprosentti hipoo 32%. Raskaan majoneesin ja juuston vastakohtana täytyy olla jotakin "fresh:iä" ja kevyttä. Siksi käytinkin Nams-tomaatteja, sydänsalaattia ja marinoitua punasipulia, joka toi hapokkuutta burgeriin.

neljälle hengelle

AINEKSET:
4 kpl Vaasan Gourmet sämpylöitä
4 kpl karitsanjauhelihapihvejä
4 kpl Gruyére juustosiivua
2 rkl Yrttistä dijonsinappi aiolia*
1 rkl Marinoitua punasipulia*
2 kpl NAMS- tomaatteja, siivuina
2 kerää sydänsalaattia, pestynä



Yrttinen dijonsinappi aioli
200 g majoneesia
2 kpl tuoretta valkosipulinkynttä
2 rkl Provence Herbes yrttimausteseosta tai tuoreyrttejä, kuten basilikaa, oreganoa, timjamia.
1 rk Dijon kokojyväsinappia
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1 rkl rypsiöljyä

TEE NÄIN:

  1. Valmista ensin majoneesi hienontamalla valkosipulinkynnet. Poraa ne tasaiseksi rypsiöljyn ja yrttiseoksen kanssa.
  2. Sekoita majoneesin joukkoon ja lisää dijon sinappi sekä suola ja mustapippuri.
  3. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.
Marinoitu punasipuli

2 kpl punasipulia
1 rkl valko-tai punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 dl oliiviöljyä
1/2 tl mustapippuria

TEE NÄIN:

  1. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
  2. Laita renkaat astiaan ja kaada kaikki muut raaka-aineet päälle.
  3. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan.


  RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti