kotiliesi

lauantai 17. helmikuuta 2018

🌿 TERVEELLINEN HERKKU 🌿 LEHTIKAALIPESTO


Kokeiluun tuli tällä kertaa pesto mutta lehtikaalista tehtynä. Lehtikaalihan on todella terveellinen raaka-aine ja olen siitä tehnyt aikaisemmin täydellisiä lehtikaalisipsejä. Lehtikaalinlehdet ryöpätään ennen peston tekoa. Normaalisti kasviksia ryöpättäessä ne täytyy heti jäähdyttää jäisessä vedessä mutta tällä kertaa en jäähdyttänyt näitä lehtikaaleja ollenkaan vaan annoin niitten kuivua hitaasti. Lehtikaalin väri pysyi siltikin täysin kauniin vihreänä, jota ihmettelin. Hyvän makuinen pesto kaikenkaikkiaan sopi esimerkiksi lihan kanssa tarjottavaksi.

neljälle hengelle

AINEKSET:
200 g lehtikaalia
50 g itsetehtyä Dukkah-mausteseosta
100 g parmesaania, raastettuna
1 dl rypsiöljyä
1 kpl valkosipulinkynsi

TEE NÄIN:
  1. Huuhtele lehtikaalit.
  2. Leikkaa paksut lehtiruodit pois.
  3. Ryöppää lehtiä kiehuvassa vedessä noin 3 minuutin ajan.
  4. Anna valua siivilässä.
  5. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi tahnaksi.
  6. Nauti herkullisen lihan kanssa. Enjoy!

 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti