kotiliesi

lauantai 21. huhtikuuta 2018

🌿 KEVÄÄN RAIKAS CHIMICHURRISALSA 🌿

Viime kesänä kokeilin ensimmäistä kertaa chimichurria ja ihmettelin, miten se oikein sopikaan ihan kaiken kanssa. Sen keveyden ja raikkauden takia se soveltuu hieman raskaimmille raaka-aineille kaveriksi. Mahtava keväinen chimichurrisalsa rakentuu tuoreista raaka-aineista ja sopii grillatun lihan kanssa. Harvinaisen nopea valmistaa ja käy myös vegaaneille. Anna salsan maustua vuorokausi jääkaapissa ja nauti. 

Henkilömäärä: neljälle hengelle
Kesto: 10 minuuttia
Vaikeustaso: Helppo 

Ainekset:
1 pnt tuoretta basilikaa
1 pnt tuoretta korianteria
2 pnt tuoretta lehtipersiljaa
2 rkl vaaleaa balsamicoa
2 rkl siirappia
2 dl oliiviöljyä
2 kpl punasipulia
2 kpl punaista chiliä
200 g kirsikkatomaateja
1 rkl sumacia

Tee näin:

  1. Leikkaa punasipuli ja chili pieneksi kuutioiksi.
  2. Puolita tomaatit ja poista sisus. Leikkaa kuutioiksi.
  3. Hienonna yrtit.
  4. Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa.
  5. Pistä jääkaappiin tekeytymään hetkeksi.
  6. Tarjoa lihan, kalan, kanan tai vaikka salaatin kanssa.
 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti