kotiliesi

maanantai 9. huhtikuuta 2018

🍠 VEGAANINEN PARSABURGERI 🍠

Parsaburgeri on tämän hetken hitti. Täysin vegaaninen ruoka, jota voi tarjota ihan sellaisenaan, koska maut sointuvat niin hyvin yhteen. Parsakausi on virallisesti alkanut ja sitä voi käyttää muullakin tavalla, kuin syödä vain hollandaisen ja prosciuton kanssa. Tulevalle kesälle grillattavien lihojen vastapainoksi erinomainen vaihtoehto, jota voi myös halutessaan muokata omanlaisekseen. Ottakaa resepti ylös ja kokeilkaa kotona kunnon vegaaneja burgereita. Todistettu on että paatuneimmat lihansyöjätkin ovat tämän burgerin tunnustaneet hyvänmakuiseksi ;) 


Henkilömäärä: neljälle hengelle
Kesto: 45 - 60 minuuttia
Vaikeustaso: helppo

Kasvispihvit:
Ainekset:
1 pkt Go Green valkoisia papuja
2 pnt vihreää parsaa
1 dl Hoi Sin -kastiketta
80 g vihreää dukkah-maustetta
80 g punaista dukkah -maustetta
1 dl pakastekuivattuja yrttejä
4 dl gram jauhoja ( kikhernejauhoja) tarvittaessa voit käyttää myös vehnäjauhoja ja perunajauhoja
1/2 tl suolaa
Leivitykseen:
4 dl pankojauhoja 
1 dl seesaminsiemeniä
Paistamiseen:
5 dl rypsiöljyä

Tee näin:

  1. Poista parsoista kannat, huuhtele ja kuivaa.
  2. Leikkaa ne paloiksi ja hienonna sen jälkeen, joko käsin tai tehosekoittimessa karkeaksi massaksi.
  3. Huuhtele ja valuta pavut. 
  4. Sekoita sillä aikaa kaikki muut raaka-aineet. 
  5. Sekoita joukkoon parsa ja pavut.
  6. Murskaa pavut käsin joukkoon ja sekoita massa kunnolla käsin.
  7. Pihvimassan voi jättää hieman löysäksi, niin että se säilyttää tarvittavan kosteuden.
  8. Anna olla jääkaapissa tunnin ajan maustumassa.
  9. Kuumenna paistinpannu ja lisää rypsiöljy. Kun öljy on kuumentunut muotoile massasta pihvi. Pyörittele panko-seesamsiemen seoksessa ja aseta pannulle paistumaan. Paista noin 1 minuutti / puoli.
  10. Nosta tämän jälkeen talouspaperin päälle, niin että ylimääräinen öljy irtoaa.
  11. Kasaa parsaburgeri ja nauti.


Grillatut bataatti"sämpylät":
Ainekset:
1 kpl bataatti
1 dl öljyä
1 rkl suolaa
Paistamiseen:
5 dl rypsiöljyä

Tee näin:
  1. Kuumenna uuni grillivastukselle ja 250 - 300 asteeseen.
  2. Huuhtele bataatti ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, joko käsin tai mandoliinilla.
  3. Levitä bataatit pellille leivinpaperille, öljyä ja suolaa.
  4. Laita uuniin ja pidä siellä noin 10 minuuttia ylimmällä tasolla.
  5. Ota bataatit uunista pois ja anna jäähtyä ihan kylmäksi asti.
  6. Voit paistaa samalla pannulla ja samassa öljyssä myös bataatit, kuin pihvitkin.
  7. Pannulla paistettaessa riittää 1 minuutti / puoli , niin että pinta on rapea.

Valkosipuli-basilikakastike:
Ainekset:
5 kpl valkosipulinkynttä
2 pnt tuoretta basilikaa
75 g pinjansiemeniä
2 kpl sitruunanmehua
3 tl vaaleaa balsamicoa
2 dl oliiviöljyä
1 rkl siirappia

Tee näin:
  1. Sekoita kaikki paitsi oliiviöljy, joko blenderissä tai tehosekoittimessa tasaiseksi.
  2. Lisää sen jälkeen öljy ohuena nauhana joukkoon samalla sekoittaen.
  3. Anna maustua kylmässä muutaman tunnin ajan.
  4. Tarjoa parsaburgerin välissä.
 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti