kotiliesi

torstai 21. kesÀkuuta 2018

🐬 MIEKKAKALAN VALMISTUS & KESÄINEN SÖRSSELI 🐬

Miekkakala on hieman harvinaisempi tuote tuoreena saatavana. SitÀ tuli kokeiltua nyt ensimmÀistÀ kertaa. Pihveiksi leikattuna aika samanlainen koostumukseltaan, kuin tonnikala. Mutta totesin ettÀ tÀssÀ on paljon enemmÀn makua, kuin verrattuna tuoreeseen tonnikalaan, joten suosittelen maistamaan, jos vain kÀsiinne tÀtÀ saatte. Itse valmistin miekkakalan pannulla. Se pitÀÀ jÀttÀÀ sisÀltÀ raa`aksi ettei se kuivu.

HenkilömÀÀrÀ: neljÀlle hengelle
Kesto: noin 30 minuuttia
Vaikeustaso: Helppo

Ainekset:
2 kpl tuoretta miekkakalaa, pihveinÀ
10 g voita tai 1 rkl öljyÀ, paistamiseen
KesÀinen sörsseli
6 kpl mustiavalkosipulinkynsiÀ
1 pnt tuoretta basilikaa
100 g kirsikkatomaatteja
80 g Kalamata oliiveja
2 rkl kapriksia
1 kpl sitruunanmehua
1 prk paahdettua paprikaa ( öljyssĂ€ ) 
100 g paahdettuja pinjansiemeniÀ
2 dl chimichurria*

Tee nÀin:

  1. Tee ensin chimichurri, jonka ohje on linkkinÀ ylÀpuolella.
  2. Hienonna mustat valkosipulinkynnet, paahdetut paprikat, tuore basilika.
  3. Halkaise tomaatit ja leikkaa oliivit pienemmiksi paloiksi.
  4. Paahda vielÀ pinjansiemeniÀ hetken kuumalla pannulla.
  5. Sekoita sitten kaikki raaka - aineet keskenÀÀn. Anna olla hetki kylmÀssÀ ja maustua siellÀ.
  6. Paista tuoreesta miekkakalasta leikatut pihvit.
  7. Voit kÀyttÀÀ öljyÀ tai voita paistamiseen. Paista vain 1 minuutin / puoli.
  8. Tarjoa miekkakala kesÀisen sörsselin kanssa. Enjoy!
 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI 

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti