kotiliesi

tiistai 5. kesäkuuta 2018

🐇 RANSKALAINEN NYHTÖKANI 🐇 SYKSYISEN BURGERIN VÄLIIN


Valmistin nyhtökanin tuoreesta kokonaisesta kanista, joka oli tullut Ranskasta. Koin että käsittely on hieman haasteellista ja lopussa luiden poistaminen valmiin nyhtökanin seasta on hieman turhauttavaa mutta kun näkee hieman vaivaa nyhtämisen eteen, saa aivan taivaallisen hyvää nyhtökania, jota kehtaa kyllä tarjota vaikka kunnon burgerin välissä. En ole aikaisemmin nyhtökania valmistanut mutta tämä yllätti positiivisesti, juurikin hyvällä maullaan ja koostumus oli sopivan lihaisa. Ottakaa siis kokeiluun, jos satutte jossakin näkemään tuoretta, kokonaista kania myynnissä. Täytyy sanoa että ohjeesta poiketen itse sain kanin haudutettua pikana jo 3 tunnissa, joten sekin on mahdollista. Kanilla jota käytin sattui olemaan myös pää tallella, joten en viitsinyt sen takia laittaa siitä kuvaa. Huomasin nimittäin että se on aika monelle, varsinkin lemmikkikanin omistavalle aika kova paikka.

Henkilömäärä: neljälle nälkäiselle hengelle
Kesto: 30 minuuttia, esivalmistelu + 6 tuntia padassa, haudutus & luiden poistaminen
Vaikeustaso: keskitaso
Erityisruokavaliot: gluteeniton

Ainekset:
1 kpl tuore kokonainen kani
1 l lihalientä
2 kpl salottisipulia
50 g voita
1 rkl savupaprikaa
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl kuivayrttejä, kuten timjamia, rosmariinia ja oreganoa

Tee näin:
  1. Aloita esivalmistelemalla kani.
  2. Poista kani mahdollisesta vakuumista ja kuivaa paperilla.
  3. Leikkaa kani paloihin. Voit säilyttää pään ja sisäelimet jos haluat.
  4. Siivuta salottisipuli. Kuumenna voi padassa tai kattilassa.
  5. Lisää mausteet, sipuli ja kaninpalat voin joukkoon.
  6. Anna kanin saada väriä ja freesaa mausteet sekä sipuli.
  7. Kaada joukkoon lihaliemi ja hauduta kannenalla noin 5 tuntia, välillä sekoitellen.
  8. Kun kaninliha on irronnut luista ja on pehmeää, poista luut padasta. Voit käyttää apuna siivilää.
  9. Jäähdytä ja tarjoa vaikka burgerin välissä. Enjoy !
 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti