kotiliesi

tiistai 5. kesÀkuuta 2018

🐇 RANSKALAINEN NYHTÖKANI 🐇 PISTÄ VAIKKA BURGERIN VÄLIIN


Valmistin nyhtökanin tuoreesta kokonaisesta kanista, joka oli tullut Ranskasta. Koin ettÀ kÀsittely on hieman haasteellista ja lopussa luiden poistaminen valmiin nyhtökanin seasta on hieman turhauttavaa mutta kun nÀkee hieman vaivaa nyhtÀmisen eteen, saa aivan taivaallisen hyvÀÀ nyhtökania, jota kehtaa kyllÀ tarjota vaikka kunnon burgerin vÀlissÀ. En ole aikaisemmin nyhtökania valmistanut mutta tÀmÀ yllÀtti positiivisesti, juurikin hyvÀllÀ maullaan ja koostumus oli sopivan lihaisa. Ottakaa siis kokeiluun, jos satutte jossakin nÀkemÀÀn tuoretta, kokonaista kania myynnissÀ. TÀytyy sanoa ettÀ ohjeesta poiketen itse sain kanin haudutettua pikana jo 3 tunnissa, joten sekin on mahdollista. Kanilla jota kÀytin sattui olemaan myös pÀÀ tallella, joten en viitsinyt sen takia laittaa siitÀ kuvaa. Huomasin nimittÀin ettÀ se on aika monelle, varsinkin lemmikkikanin omistavalle aika kova paikka.

HenkilömÀÀrÀ: neljÀlle nÀlkÀiselle hengelle
Kesto: 30 minuuttia, esivalmistelu + 6 tuntia padassa, haudutus & luiden poistaminen
Vaikeustaso: keskitaso
Erityisruokavaliot: gluteeniton

Ainekset:
1 kpl tuore kokonainen kani
1 l lihalientÀ
2 kpl salottisipulia
50 g voita
1 rkl savupaprikaa
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl kuivayrttejÀ, kuten timjamia, rosmariinia ja oreganoa

Tee nÀin:
  1. Aloita esivalmistelemalla kani.
  2. Poista kani mahdollisesta vakuumista ja kuivaa paperilla.
  3. Leikkaa kani paloihin. Voit sÀilyttÀÀ pÀÀn ja sisÀelimet jos haluat.
  4. Siivuta salottisipuli. Kuumenna voi padassa tai kattilassa.
  5. LisÀÀ mausteet, sipuli ja kaninpalat voin joukkoon.
  6. Anna kanin saada vÀriÀ ja freesaa mausteet sekÀ sipuli.
  7. Kaada joukkoon lihaliemi ja hauduta kannenalla noin 5 tuntia, vÀlillÀ sekoitellen.
  8. Kun kaninliha on irronnut luista ja on pehmeÀÀ, poista luut padasta. Voit kÀyttÀÀ apuna siivilÀÀ.
  9. JÀÀhdytÀ ja tarjoa vaikka burgerin vÀlissÀ. Enjoy !
 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti