kotiliesi

lauantai 4. elokuuta 2018

🍳 GRAAVATUT KELTUAISET 🍳 TUO MAKUA RAASTETTUNA SALAATTIIN


Graavattu keltuainen kuulostaa aika mielenkiintoiselta ja sitä se todella on, koska kyseessä on keltuainen, jota esimerkiksi pystyy raastamaan. Se on helppo valmistaa, vaikkakin kuulostaa aika vaikealta. Tarvitset vain suolaa ja keltuaisia. Sitä voi hyödyntää salaattiin makua tuomaan tai vaikka hyödyntää kalan päälle raastettuna. 

Henkilömäärä: neljälle hengelle
Kesto: kolme päivää
Vaikeustaso: Helppo
Erityisruokavaliot: gluteeniton, maidoton

Ainekset:
4 dl suolaa
4 kpl kananmunankeltuaisia

Tee näin:

  1. Laita kaikki suola astiaan ja muotoile neljä kuoppaa, johon laitat kunkin keltuaisen.
  2. Erottele keltuaiset valkuaisista ja aseta ne varovasti kuoppiin.
  3. Ripottele päälle suolaa, niin että keltuaiset peittyvät.
  4. Anna olla jääkaapissa 3 - 5 päivän ajan. Mitä vähemmän aikaa pidät keltaisia suolassa, sen pehmeämpiä ne ovat.
  5. Kun aika on kulunut. Ota keltuaiset pois suolahauteesta ja puhdista ne varovasti.
  6. Käytä raastamalla vaikkapa salaatin joukkoon tai leivän päälle.
 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti