kotiliesi

sunnuntai 12. elokuuta 2018

🍂 SYKSYN SATOA 🍂 RAPUPIIRAKKAA & MUSTAHERUKKAHILLOA

TÀssÀpÀ kaikille herkkusuille resepti, joka ei petÀ. Kokeilin tÀssÀ taannoin ensimmÀistÀ kertaa tehdÀ rapupiirakkaa. Monella on tÀhÀn vuoden aikaan mielessÀ kunnon rapujuhlat ja sen kunniaksi tÀmÀ kyseinen rapupiirakka sopii vaikka alkupalaksi. VielÀ kylkeen helppo mustaherukkahillo, tuoreista suomalaisista mustaherukoista, niin huikea makumaailma on taattu. Vaikka piirakassa menee hetki, sen lopputulos on vaivan arvoinen.

HenkilömÀÀrĂ€: kuudelle hengelle
Kesto: 2 tuntia 55 minuuttia
Vaikeustaso: Helppo 
Erityisruokavaliot: --

Ainekset:
Pohja:
3 dl vehnÀjauhoja
1 tl suolaa
150 g kylmÀÀ voita
1 rkl vettÀ
TĂ€yte:
300 g VĂ€stenbotten juustoa
200 g / 2 prk tuoreita ravunpyrstöjĂ€ ( esim. ÄyriĂ€istukun ravut )
4 kpl kananmunia
3 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 tl mustapippuria
2 kpl salottisipulia, silputtuna
3 kpl valkosipulinkynsiÀ, silputtuna
1 pnt tuoretta tilliÀ
1/2 pnt tuoretta korianteria
1/2 pnt tuoretta persiljaa
1/2 pnt tuoretta basilikaa
Mustaherukkahillo
500 g tuoreita mustaherukoita
2,5 dl hillosokeria
1/2 dl vettÀ
1 rkl vaniljajauhetta

Tee nĂ€in: 
  1. Tee ensin pohja. Kuutioi voi ja sekoita se suolan ja jauhojen joukkoon.
  2. Nypi jauhot ja voi yhteen, niin ettÀ se muistuttaa leivÀnmurusia.
  3. Sekoita neste nopeasti joukkoon ja anna taikinan levÀtÀ kelmussa jÀÀkaapissa parisen tuntia.
  4. Valmista tÀssÀ vaiheessa mustaherukkahillo. Laita kattilaan vesi ja herukat.
  5. Anna kuumentua kiehuvaksi ja lisÀÀ sokeri sekÀ vaniljajauhe. KeitÀ 15 minuuttia ja jÀÀhdytÀ sen jÀlkeen.
  6. Kauli taikina sen jÀlkeen vuoan muotoiseksi levyksi. Nosta taikinalevy vuokaan ja painele huolellisesti aina reunoille asti. Pistele vielÀ haarukalla reikiÀ pohjaan ja esipaista 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
  7. Paista sillÀ aikaa silputut sipulit pannulla voissa. Anna saada hieman vÀriÀ ja siirrÀ sivuun jÀÀhtymÀÀn. Silppua korianteri, basilika ja persilja sipuleitten joukkoon.
  8. Sekoita maito, munat, kerma ja mustapippuri vatkaten. Leikkaa tilli hienoksi ja lisÀÀ se myös joukkoon. 
  9. Nosta piirakkapohja uunista hetkeksi jÀÀhtymÀÀn. Raasta juusto raasteeksi. 
  10. Aloita kasaaminen. Ensin pohjalle musta-valkosipulimajoneesia, sipulit - yrttiseos, juustoraastetta, muna-maito, ravut ja lopuksi vielÀ pÀÀlle juustoraastetta.
  11. Paista uunissa 30 minuuttia, niin ettÀ pinta on kullanruskea.
  12. Anna piirakan hetki jÀÀhtyÀ ennen kuin leikkaat sen.

 RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti