kotiliesi

perjantai 28. syyskuuta 2018

🌊 Rapea merivesi 🌊


TÀstÀ ei kyllÀ ulkonÀön perusteella tiedÀ onko se muovia vai jÀÀtÀ. Se ei silti ole kumpaakaan, vaan se koostuukin suolasta, vedestÀ ja perunajauhosta. SitÀ voi syödÀ ja kaikenlisÀksi se on hyvÀnmakuistakin. Mietin pitkÀÀn, kun ensimmÀistÀ kertaa kuulin rapeasta merivedestÀ, ettÀ miten se oikein valmistetaan ?! No nyt tapasin sen keksijÀn Mikael Mihailov:n ja sain tarkat ohjeet sen valmistukseen. TÀmÀ poikkeaa hieman kotiruoka teemasta, mutta tuo silti helpolla tavalla tehtynÀ mielenkiintoisen ohjeen teille kaikille, jotka kaipaatte jotakin extraa. NÀitÀ osaavat valmistaa vain aivan alansa huiput. Eli kun kÀrsivÀllisyyttÀ löytyy, niin sinÀkin voit tehdÀ nÀitÀ upeita herkkuja ihan tavallisista raaka-aineista mitÀ varmasti ihan joka kodista löytyy. Kokeilin laittaa tuohon pÀÀlle karamellisoitua omenaa ja alusta kestÀÀ kyllÀ hyvin tuon lÀmmön ja painon eli hyvin kÀy cocktailpalojen "aluslautasiksi".



HenkilömÀÀrĂ€: neljĂ€lle hengelle
Kesto: 4 - 5 tuntia
Vaikeustaso: Keskitaso
Erityisruokavaliot: vegaaninen, gluteeniton, kananmunaton, pĂ€hkinĂ€tön, maidoton

Ainekset:
200 g viileÀÀ vettÀ
20 g perunajauhoja
4 g merisuolaa
Frittaamiseen
5 dl öljyÀ

Tee nÀin:

  1. Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalle 70 asteeseen.
  2. Mittaa kaikki ainekset kattilaan.
  3. Anna kuumentua, niin kauan, ettÀ muuttuu lÀpinÀkyvÀksi ja liisterimÀiseksi.
  4. Laita uunipellille silikonialusta ja levitÀ massa sen pÀÀlle mahdollisimman ohuesti.
  5. SiirrÀ uuniin ja anna olla siellÀ 4 - 5 tuntia.
  6. Kun aika on kulunut ja massa on irronnut silikonialustasta, ota "merivesi" pois uunista ja siirrÀ hetkeksi sivuun levÀhtÀmÀÀn.
  7. Kuumenna öljy kattilassa noin 120 asteeseen, niin ettÀ se juuri ja juuri kuumaa. Frittaa merivesi rapeaksi öljyssÀ.
  8. Nosta paperin pÀÀlle odottamaan ja tarjoa sellaisenaan.
  9. NÀistÀ saa myös upean nÀköisiÀ ja ennenkaikkea syötÀviÀ alusia cocktailpaloille.

RESEPTI BY: MIKAEL MIHAILOV SEKÄ KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti