kotiliesi

torstai 13. syyskuuta 2018

🍃VEGAANINEN SYKSY 🍃& TUPLASUKLAA -MYSKIKURPITSALEIPÄ đŸ«


Tuplasuklaa -myskikurpitsaleipĂ€ on suklaata rakastavan lempi herkku ja reseptinĂ€ hipoo lĂ€hes tĂ€ydellisyyttĂ€. Koostumukseltaan se on tiivis, kostea ja todella maukas. Se kĂ€ytĂ€nnössĂ€ kĂ€y kaikille olemalla gluteeniton, vegaani, kananmunaton, pĂ€hkinĂ€tön sekĂ€ maidoton. Ohjetta kannattaa kokeilla ja tĂ€mĂ€n kanssa sopii yllĂ€ttĂ€en tarjottavaksi black garlic mayo. Se menee silti ihan kahvin kanssa nautittuna. KikhernelientĂ€ saat vaikkapa Go greenin kikhernepaketissa ja kikherneet voit helposti hyödyntÀÀ vaikkapa paistamalla krutongeiksi salaatin sekaan. 


HenkilömÀÀrĂ€: neljĂ€lle hengelle
Kesto: 60 minuuttia
Vaikeustaso: helppo
Erityisruokavaliot: gluteeniton, vegaani, maidoton, kananmunaton & pĂ€hkinĂ€tön.

Ainekset:
4 rkl kikhernelientÀ
200 g myskikurpitsaa, raastettuna
100 g kasvismargariinia
100 g vaahterasiirappia
1 tl vaniljauutetta
1 tl omenaviinietikkaa
1 dl kauramaitoa
200 g gluteenittomia kaurajauhoja
100 g kaakaojauhetta, kuten Clipper
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
80 g vegaanista tummaasuklaata, raastettuna esim. Brunberg
Kuorrutus:
2 dl Violife vegaanista tuorejuustoa
50 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta, kuten Clipper
1/2 tl vaniljauutetta
80 g vegaanista tummaasuklaata, raastettuna esim. Brunberg

Tee nÀin:

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Aseta leivinpaperi 20 x 10 cm kokoiseen leipÀvuokaan. Voit myös kÀyttÀÀ vuokaspraytÀ.
  3. Kuori, poista siemenet ja raasta myskikurpitsa ja kuivaa se talouspaperilla. Saat nÀin ylimÀÀrÀisen nesteen pois.
  4. Laita myskikurpitsa kulhoon ja sekoita sen kanssa kikherneliemi, vaahterasiirappi, vaniljauute, margariini, omenaviinietikka sekÀ kauramaito.
  5. LisÀÀ sekaan myös kaurajauho, kaakaojauhe, suola ja leivinjauhe. Sekoita kaikki massaksi ja raasta sekaan tummaasuklaata.
  6. Kaada taikina leipÀvuokaan ja tasoita pinta.
  7. Paista 50 - 60 minuuttia. Voit kokeilla vielÀ hammastikulla kypsyyden varmistamiseksi.
  8. Ota leipÀ pois uunista ja anna jÀÀhtyÀ 10 - 15 minuuttia.
  9. Kun leipÀ on jÀÀhtynyt tee kuorrute.
  10. YhdistÀ tuorejuusto, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljauute.
  11. LevitÀ leivÀn pÀÀlle kunnon kerros ja raasta vielÀ pÀÀlle tummaasuklaata.
  12. SÀilytÀ leipÀ jÀÀkaapissa. Se sÀilyy maksimissaan 5 pÀivÀn ajan. Voit myös pakastaa leivÀn jos tarve vaatii.
RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti