SUOMALAISTA LIHAA - PORON ULKOFILEEN VALMISTUS

Riista-aika on nyt parhaimmillaan. Taannoin julkaisinkin herkullisen padan hirvestä ja se kannattaa käydä myös katsomassa. Poron fileet ovat yhtä suurinta herkkuani ja vaatimattomasti se on lihana yksi maailman parhaimmista lihoista. Hyviä lihoja kyllä maailmassa riittää muitakin, mutta puhtaita ei. Poro tulee Lapista ja on täten suomalaista, joka tekee siitä myös kotimaisen tuotteen. Liha on pehmeä, murea ja ei maistu liikaa riistalle, vaan siinä on sopiva määrä makua, jota korostetaan laittamalla suolaa. 

Henkilömäärä: neljälle hengelle
Kesto: 10 minuuttia
Vaikeustaso: helppo 
Erityisruokavaliot: pähkinätön, gluteeniton

Ainekset:
2 kpl poron ulkofilettä
25 g voita
suolaa
mustapippuria
1 pnt tuoretta ranskalaista rakuunaa
1 pnt tuoretta timjamia
1 pnt tuoretta salviaa
Lisäksi:
1 plo Löökin gluteenitonta kastiketta

Tee näin:
  1. Kuumenna uuni 50 asteeseen.
  2. Ota poronfileet huoneenlämpöön ja mausta suolalla sekä pippurilla kummaltakin puolelta. Anna olla 1 tunnin ajan huoneenlämmössä.
  3. Silppua tuoreet yrtit ja sekoita keskenään.
  4. Kuumenna pannu ja heitä voita pannulle. Paista ulkofileitä yksi kerrallaan 1,5 minuuttia / puoli. Nosta vetäytymään 50 asteiseen uuniin ilman foliota. Anna vetäytyä 10 minuuttia uunissa. Liha ei enää kypsy näin alhaisessa lämpötilassa, joten voit pitää sitä pidempääkin uunissa ja liha pysyy täten lämpöisenä.
  5. Tarjoa Lööki kastikkeen ja tuoreiden yrttien kanssa.
  6. Jos haluat jotakin muuta lisuketta porolle, niin blogista löytyy esimerkiksi mukulaselleripyree , joka sopii poronlihalle erinomaisesti.

RESEPTI & KUVAT BY: KOKKAAVA ISI

Kommentit

Lähetä kommentti

Suosituimmat reseptini: