TAMPEREELTA - ITÄMAINEN MEETWURSTIKASTIKE

Wigren on yksin vanhimpia suomalaisia yrityksiä ja vanhin lihanjalostusyritys. Se tulee Tampereelta ja täytti viime vuonna 100 vuotta. Eli se on yhtä vanha, kuin mitä Suomi on. Koska yritys on näinkin vanha, sen laadun täytyy olla silloin erinomaista. Olen itse Wigrenin tuotteita maistanut, ostanut sekä tehnyt niistä ruokaa, enkä yhtään ihmettele, että Yrjö Wigren aikoinaan innostui liha-alasta. Suomalaista lihaa käyttämällä saadaan vain ja ainoastaan parasta aikaan. Legendaarisin tuote Wigrenillä on tietysti Herkkunakki, jonka monet tuntevat ja käyvät jo automaattisesti ostamassa vaikkapa viikonlopuksi. Toiminnassa pätee yhä perustajan Yrjö Wigrenin puolison Annan ohje: "Jos ei tehdä hyvää - ei sitten tehdä ollenkaan"! Kannattaa siis maistaa näitä ihania tuotteita, joita ympäri Suomea nykyisin saa.
Tähän kastikkeeseen olen käyttänyt kotimaista meetvurstia, joka on ainakin meidän perheen lempi meetvursti ja sitä menee ihan leivän päällekin. :) 
Lopun myskikurpitsan voit käyttää keittoon tai pyreeseen. Jos halloumia jää, paista se pannulla ja laita vaikkapa salaattiin. 

Henkilömäärä: neljälle hengelle
Kesto: 30 minuuttia
Vaikeustaso: helppo
Erityisruokavaliot: gluteeniton, kananmunaton, pähkinätön

Ainekset:
230 g Wigrenin kotimaista meetvurstia
25 g tuoretta inkivääriä, raastettuna
200 g luumutomaatteja
1 kpl punasipuli
100 g halloumi juustoa
200 g myskikurpitsaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
25 g voita
Kastike:
4 rkl soijaa
4 rkl tummaa balsamicoa
2 tl harissatahnaa ( chilitahnaa )
2 tl sitruunanmehua
2 rkl ketsuppia
2 rkl tummaa siirappia
4 rkl kurkkusalaattia / suolakurkkua kuutioina

Tee näin:
  1. Kuori, poista siemenet ja leikkaa siivuiksi myskikurpitsa.
  2. Kuori ja leikkaa siivuiksi punasipuli.
  3. Puolita luumutomaatit pitkittäin.
  4. Kuumenna voi pannulla ja lisää sipuli, tomaatit ja kurpitsat pannulle.
  5. Paista kunnon väri pintaan ja anna nesteiden hetken haihtua.
  6. Lisää myös mausteet sekä raastettu inkivääri joukkoon.
  7. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  8. Pilko sekaan kuutioiksi halloumijuusto ja meetvursti.
  9. Kaada kastike, meetvursti ja halloumijuusto muiden ainesten joukkoon.
  10. Sekoita ja anna porista keskilämmöllä 10 minuuttia.
  11. Tarjoa heti, joko tortillan täytteenä tai quinoapuuron kanssa.
 & yhteistyössäKuvahaun tulos haulle wigren

Kommentit

Suosituimmat reseptini: